Maranatha Media: Serbian
Objavljeno Apr 20, 2020
Napisan Apr 20, 2020
Preuzimanja 813

Other Languages

български език Čeština English Français Română Русский Español

"Ovo je najubedljiviji dokaz da apostol u trećem poglavlju Galatima, govori o ličnom iskustvu, a ne o dispenzacionalnim promenama. (Jevandjelje u Galatima. 45 str.)

Ovo pismo napisano je starešini Džordžu Batleru od starešine E.J. Vagonera 1887 godine, predstavlja jedno od najvažnijih pokreta u adventističkoj istoriji. Ideje koje su predstavljene u ovom pismu, odraz su srca konflikta 1888 koji se vodio oko poruke o opravdanju verom.Glavna misao u poslanici Rimljanima je svakako opravdanje verom.

Da bismo ispravno razumeli večno evandjelje onako kako je ono opisano u Otkrivenju 14:6, mora postojati ispravno razumevanje zaveta, da bi evandjelje bilo večno. Posle dve godine odbacivanja ove poruke, Elen Vajt je pisala Vagoneru u vezi nje:

"Otkako sam prošle Subote izjavila da su pogledi na zavete koje je iznosio brat Vagoner istina, čini mi se da se veliko olakšanje spustilo na mnoge umove. (Elen Vajt, Pismo 30, 1890)

Misli koje su prezentovane u ovoj brošuri, obezbedjuju ključ za dobijanje svetlosti četvrtog andjela. Odbacivanje ove poruke sigurno će doneti smrt jer su u ovom pismu dati okviri za dobijanje poruke Četvrtog Andjela, kao i dobijanje pečata Božjeg.